Benyák Zoltán életrajza

Budapesten született, 1976. június 4-én. Mérnöki diplomája megszerzése és műszaki tanulmányai mellett folyamatosan foglalkozott és foglalkozik az írással. A Magyar Író Akadémia szemináriumait végezte, de emellett autodidakta módon is érdeklődik az irodalom iránt.

Jonathan Cross álnéven is publikál. Írásai a szürrea-litásukról felismerhetők. Történetei a valóság és a misztikum határvonalára viszik az olvasót. Gyors cselekményvezetés mellett az írás filozófiai oldalával is operál. Gyakran foglalkoztatja a megfoghatatlan, mint az isteni jelenlét, a sors, a hit.  Első könyve, a Veszett lelkek városa a bűn és a bűnhődés témája köré szövődik egy éteri városban. A Kvartett című science fiction könyvéért Zsoldos Péter-díjra jelölték. A más szerzőkkel közösen jegyzett Pokoli szimfóniák antológia Doktorok című kisregényében, az ember halállal és elmúlással kapcsolatos élményeit dolgozza fel.

A Historium Kiadóval első közös munkája A háború gyermeke, ami történelmi kontextusban vizsgálja a huszadik századi társadalom és egyén változásait.

Megjelent könyvei:

Jonathan Cross álnéven:
Veszett lelkek városa (2007 - Agenda)
Kvartett (2008 - Tuan)
Pokoli szimfóniák - Négy kisregény az Ördög tolmácsolásában - antológia (2008 - Median)
Az utolsó utáni napon - antológia (2011 - Penna Impressario)

Benyák Zoltán néven:
A háború gyermeke (2012 - Historium)
Ars Fatalis (2012 - Grafoman)

Nincsenek megjegyzések: